Teatterivierailu: Maukan ja Väykän höntti päivä

Maukka ja Väykkä uudessa seikkailussa! Maukan ja Väykän päivä muuttuu jännittäväksi, kun Väykkä yllättäen joutuu kohtaamaan ylitsepääsemättömän pelontunteen. Maukka virittyy tapansa mukaan heti ääriasentoon yrittäessään keksiä ratkaisua: Kärpäsestä tulee härkänen ja hyttysestä kissa pistoksissa.

Vain aito ystävällisyys ja toisen kuunteleminen antavat kaveruksille lopulta mahdollisuuden selvitä syntyneestä kiperästä tilanteesta. Timo Parvelan tarinan lämmin huumori ja Iiro Rantalan svengaava musiikki kuljettavat Maukan ja Väykän höntin päivän läpi riemulla ja rohkeudella.

”Timo Parvelan kirjoittama näytelmä tarjosi takuuvarmaa lastenteatteria, joka pohditutti juuri sopivasti ja nauratti sitäkin enemmän. Pimeän talven keskellä ilahdutti sekin, että esityksen joukkoon oli ripoteltu huumoria myös isommille katsojille. Kapsäkistä sai aikuinenkin jälleen poistua posket hymyilystä hellinä.” – Leila Saarivirta / Pihin naisen elämää -blogi

Maukan ja Väykän höntti päivä on tämän työryhmän kolmas Maukka ja Väykkä-musiikkinäytelmä. Kirjailija Timo Parvelan erityistaito on kirjoittaa tarinoihin monia koskettavia ja humoristisia tasoja, jolloin esitykset puhuttelevat kaikenikäisiä katsojia. Iiro Rantalan sävellysten monipuolisuus tukee hyvin tarinoiden viehättävää rajattomuutta. Pitkä yhteinen Maukka ja Väykkä-matka näkyy ja tuntuu saumattomana yhteistyönä lavalla sekä esiintyjien ja yleisön välillä.

Kesto 40 min, ei väliaikaa

Käsikirjoitus: Timo Parvela
Sävellykset: Iiro Rantala
Puvustus: Riitta Röpelinen
Lavastus: työryhmä
Ohjaus: Paavo Kerosuo ja Lotta Kuusisto
Rooleissa: Paavo Kerosuo ja Lotta Kuusisto